Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Braşov vinde, prin licitaţie publică, pe 29 ianuarie un autoturism Bentley Continental GT Speed, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 480.000 de lei (106.000 de euro ), iar pasul licitaţiei este de 5.000 de lei. Maşina a fost fabricată în 2009 şi are un motor de 5.998 cmc (610 CP), scriu jurnalistii de la Buna Ziua Brasov

Maşina a fost confiscată de Biroul Vamal Braşov în noiembrie 2011 de la un cetăţean român, stabilit în Florida, care are şi cetăţenie americană. Autoturismul Bentley Continental a fost adus în România în vederea importului din Statele Unite ale Americii, alături de alte bunuri (alte maşini şi motociclete).

Pentru că românul cu cetăţenie americană nu a dispus de fondurile necesare pentru achitarea drepturilor vamale (taxe vamale, accize şi TVA), bunurile au fost reţinute pe o perioadă de maxim 120 de zile, potrivit reprezentanţilor Biroului Vamal Braşov. După expirarea termenului, pentru că taxele nu au fost plătite, autoturismul Bentley şi celelalte bunuri au intrat în proprietatea privată a statului şi au fost transferate spre valorificare Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Braşov.