O firmă din industria lemnului şi mobilei ar putea deschide o unitate de producţie în Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna clujeană Jucu, a declarat un consilier judeţean, surse din mediul economic clujean spunând că ar fi vorba despre grupul suedez Ikea, relatează Mediafax.

Remus Lăpuşan, care este consilier judeţean şi preşedinte al PSD Cluj, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că autorităţile judeţene vor extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 cu 24 de hectare, pentru a permite unei firme din industria lemnului şi mobilei înfiinţarea unei unităţi de producţie.

Surse din mediul economic clujean au declarat, joi, că ar fi vorba despre producătorul suedez de mobilă Ikea. În Parcul Industrial Tetarom 3, unde a fost fabrica Nokia, funcţionează fabricile Bosch şi DeLonghi.

Grupul suedez Ikea a fost fondat în 1943 de Ingvar Kamprad. Averea lui Kamprad şi a familiei sale este evaluată la 3,3 miliarde de dolari în cel mai recent top al Forbes privind miliardarii lumii. Reţeaua Ikea numără 330 de magazine la nivel mondial