Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a semnat un protocol cu o firmă chineză pentru a construi un cartier de locuinţe. Un număr de 25.000 de locuinţe vor fi construite în blocuri şi vile luxoase, în cadrul unui cartier asemănător unui mini-oraş, care va include şcoli, grădiniţe, biserică şi centru comercial.

Cartierul urmează să fie construit în zona Ghencea-Alexandriei, pe un teren aflat în proprietatea statului şi în administrarea Primăriei Sectorului 5.

Terenul are o suprafaţă totală de 187 de hectare, iar 75 dintre ele sunt în posesia Ministerului Apărării, pe care Primăria le va achiziţiona.

În ceea ce priveşte destinaţia imobilelor, o parte dintre ele vor deveni locuinţe sociale, iar o altă parte vor fi vândute la preţul pieţei, de aproximativ 400 de euro/mp, după cum a afirmar Marian Vanghelie, citat de stirileprotv.ro.

Edilul a mai spus că în prezent, există peste 10.000 de cereri pentru o locuinţă socială. Ideea de a demara un astfel de proiect i-a venit lui Vanghelie de la Craiova, unde aceeaşi firmă chinezească a început construcţia unui cartier similiar.