Lokere Ivan Filipo, cetăţean belgian, administratorul Allianso Group, dezvoltatorul Ploieşti West Park, cel mai mare parc industrial din România, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, scrie Adevarul.ro

Tribunalul Prahova a decis în data de 15 noiembrie să-l condamne pe Ivan Lokere la trei ani de închisoare cu suspendare şi doi ani interzicerea unor drepturi.

Aceeaşi instanţă a hotărât să-l achite pe administratorul Allianso Group pentru infracţiunile de spălare de bani şi folosire cu rea – credinţă a creditului societăţii. Sentinţa dată de Tribunalul Prahova nu este definitivă.

Conform portatului instanţelor de judecată, în cauză “prejudiciul a fost acoperit integral. În baza art 217 alin 6 Cpp cu aplicarea art 5 Cp, dispune restituirea cauţiunii în cuantum de 500.000 euro echivalent la moneda naţională la data depunerii acesteia, (…), achitată în numele inculpatului Lokere Ivan Filip Odiel”.

În acelaşi dosar a fost condamnată şi S.C Allianso Business Park S.R.L., fiind găsită vinovată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă din perioada 2012-2013, la pedeapsa de 200.000 lei, amendă penală şi pedeapsa complementară a afişării hotărârii de condamnare pe o perioadă de 2 ani la sediul societăţii.

Societatea a fost achitată pentru infracţiunea de spălare de bani. Ivan Lokere Filip, administratorul Allianso Group, dezvoltatorul Ploieşti West Park, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în urmă cu doi ani, mai exact în data de 25 noiembrie 2015, sub acuzaţiile de spălare de bani, evaziune fiscală şi folosire cu rea credinţă a creditului societăţii.

SURSA: Adevarul.ro