De curând, mai mulţi clienţi au găsit mesaje de ajutor cusute în hainele pe care le-au achiziţionat din magazinele Zara. Mesajele au fost plasate de muncitorii din fabricile de confecţii cu care colaborează gigantul Zara. Ei cer ajutorul pentru faptul că nu au mai fost plătiţi de luni de zile.

Nu este prima dată când Zara se confruntă cu o astfel de controversă. De această dată, mesajele cusute în haine au fost găsite în magazinele din Istanbul şi erau scrise în turcă.

În mesaje mai era stipulat şi faptul că muncitorii erau angajaţi ai firmei Bravo Tekstil, care s-a închis peste noapte, fără să-şi mai plătească angajaţii. Bravo Tekstil producea haine şi pentru Mango şi Next.

În trecut, Zara s-a mai confruntat cu scandaluri cauzate de colaborarea cu fabrici care poluează masiv, de furtul muncii unor tineri designeri, dar şi de colaborarea cu fabrici care îşi tratează angajaţii ca pe nişte sclavi sau care „angajau” copii.

Greu de crezut că branduri precum Zara ar fi putut ajunge atât de mari fără astfel de practici imorale şi chiar ilegale.