Primăria unei comune din Botoşani este la un pas să rămână fără sediu din cauza unui divorţ. Sediul primăriei din Manoleasa este scos la licitaţie. Clădirea a fost cumpărată de fostul primar de la o familie din localitate cu 1,2 milioane de lei. Între timp, cei doi soţi au divorţat, iar femeia a obţinut în instanţă recuperarea unei sume de bani pe care primăria nu are cum să o plătească.

În 2008 consiliul Local, a decis să cumpere de la o familie din localitate o casă pentru noul sediu al primăriei. Tranzacţia a fost făcută, aşa cum cere legea, prin trezorerie. O datorie a soţului la ANAF a încurcat toate treburile.

Cristinel Aroşculesei, primarul comunei Manoleasa: Primăria a costat 12 miliarde vechi. S-au virat 8 miliarde în primă fază, din care atunci s-a oprit 1,4 miliarde, că avea datorie.

Soţii au divorţat, iar în urma partajului soţiei îi revenea o sumă de bani în care era inclusă şi datoria achitată către fisc. Femeia a dat în judecată administraţia locală, iar primăria trebuia să-i dea acum 140.000 de lei. Aşa s-a ajuns la executare.

Cristinel Aroşculesei: Pe 29 noiembrie suntem scoşi la licitaţie cu sediul primăriei. 20 de oameni lucrează la primăria din Manoleasa.

Femeia care a intentat proces primăriei din Manoleasa nu a fost de găsit, în schimb, fostul soţ spune că nu-şi mai aduce aminte exact cum au stat lucrurile în momentul tranzacţiei. Conducerea primăriei se poate înscrie la licitaţie şi poate păstra clădirea, iar apoi să dea în judecată ANAF-ul sau pe fostul proprietar pentru a-şi recupera banii. Pentru asta, însă, nu are fonduri suficiente.