Un supermarket din Germania şi-a golit rafturile de produse străine pentru a transmite un mesaj foarte important despre rasism şi diversitate.

Clienţii magazinului Edeka din Hamburg au fost uimiţi săptămâna aceasta când au descoperit că toate produsele care nu sunt autohtone au dispărut. Pe rafturi sunt amplasate pancarte pe care scrie „gama noastră cunoaşte acum frontiere” şi „rafturile sunt cam plictisitoare fără diversitate”, notează The Telegraph.

Un cumpărător uimit a comparat scena din supermarket cu una din statul comunist Cuba.

Un purtător de cuvânt al supermarketului a spus: „Edeka susţine varietatea şi diversitatea. În supermarketul nostru vindem mâncare produsă în diferite regiuni ale Germaniei. Dar doar cu produsele din alte ţări este posibil să avem o varietate unică, apreciată de clienţii noştri. Suntem încântaţi că această campanie a atras atâtea reacţii pozitive”.

Lanţul de supermarketuri speră să transmită iniţiativa şi către alte magazine, în contextul dezbaterii încinse despre imigranţi din cadrul alegerilor generale care vor avea loc luna viitoare, în Germania.