Asirom VIG a câştigat a treia licitaţie organizată de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pentru furnizarea poliţelor de viaţă destinate militarilor români aflaţi în misiuni de luptă, pe o perioadă de doi ani. Asigurătorul va încasa 8,23 milioane de lei, de la un estimat de 14,42 milioane de lei. La licitaţie s-a înscris şi asocierea formată din BCR Asigurări de Viaţă VIG şi Campion Broker de Asigurare.

În aprilie, Armata a atribuit Asirom prin licitaţie un contract de asigurare similar pentru care va încasa, în următorii 3 ani, suma de 7,99 miloane de lei. A doua poliţă a fost câştigată o lună mai târziu pentru o primă de asigurare de 3,28 milioane de lei, de la un estimat de 10,95 milioane de lei.

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului Ministerului Apărării Naţionale (MApN) care va executa misiuni de luptă este de cel puţin 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini. În cazul riscului de invaliditate de gradul I şi II, poliţa de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puţin 40.000 euro. Totodată, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul şi din cauza acţiunilor de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecţiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Asigurătorul va acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cele pentru spitalizare şi tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile şi mai puţin de trei zile) şi cele pentru medicamente şi tratament în sumă de până la 6.000 euro.