Târgul virtual Hipo.ro pentru absolvenţi este deschis până la 15 august, fiind oferite peste 200 de job-uri pentru juniori, majoritatea în principalele centre universitare (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara), dar există şi companii care oferă oportunităţi în alte localităţi, precum Bistriţa, Buzău, Craiova, Ploieşti sau Arad, se arată într-un comunicat Catalyst Solutions.

Totodată, cele 20 de companii participante oferă tinerilor posibilitatea de a aplica la 40 de programe de internship şi trainee. Majoritatea programelor se adresează candidaţilor cu studii economice sau tehnice, însă există şi programe dedicate unor specializări de nişă - chimie, farmacie, mecatronică sau biologie.

Un astfel de program oferă absolvenţilor posibilitatea de a pune în practică ce au învăţat în timpul studiilor, fiind totodată o metodă de a acumula experienţă profesională, de a-şi dezvolta abilităţile cerute de angajatori şi de a se familiariza cu mediul de lucru şi atmosfera din cadrul unei companii.

Evenimentul online se adresează în special absolvenţilor din promoţia 2013 de la ciclul de licenţă şi masterat, dar şi altor absolvenţi şi tineri profesionişti care vor să se angajeze în această vară.