Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat 652 contribuabili în perioada 22-23 iunie, aceştia plătind la bugetul de stat, după efectuarea controalelor, 15,77 milioane lei (3,45 milioane euro), a anunţat sâmbătă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Inspectorii au efectuat acţiunile de control având ca obiectiv principal analiza modului de evidenţiere, declarare şi plată a creanţelor fiscale.

”Urmare a acţiunilor de control, în perioada în care au fost derulate verificările, contribuabilii supuşi controlului au efectuat plăţi în contul bugetului general consolidat în cuantum total de 15,77 milioane lei”, se arată în comunicat.

Acţiunile se înscriu în obiectivele strategice ale ANAF care vizează creşterea conformării voluntare şi a eficienţei colectării, prin controale la contribuabilii care manifestă un risc fiscal ridicat şi/sau o slabă conformare.

ANAF are ca obiectiv creşterea gradului de conformare a contribuabililor în ceea ce priveşte plata obligaţiilor către bugetul consolidat, inclusiv în zona preţurilor de transfer.

În luna mai, preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, că Fiscul are ca obiectiv creşterea gradului de conformare a contribuabililor în ceea ce priveşte plata obligaţiilor către bugetul consolidat, inclusiv în zona preţurilor de transfer.