Compania producătoare de electrocasnice Arctic începe joi, 15 iunie, lucrările de construcţie la noua fabrică din comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, anunţă adevarul.ro.

Vor fi construite unitatea în sine, un depozit de produse finite, laboratoare, birouri, o cantină, platforme acoperite, parcări pentru autoturisme şi maşini de mare tonaj, precum şi o cabină pentru poartă, clădiri conexe, alei carosabile şi pietonale.

„Vor fi 4.000-4.500 de locuri de muncă. Lucrul îmbucurător este că, pe lângă investiţia Arctic, am primit săptămâna trecută de la Curent Metal solicitarea pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie pentru capacitatea lor. Vor lucra 4.000-4.500 de de persoane pe tot ce înseamnă platforma Ulmi, Comişani, Văcăreşti (trei comune din Dâmboviţa – n.r.). Investiţia totală este de 200 de milioane de euro pe cele trei capacităţi, însemnând fabrica de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, cuptoare cu microunde”, a declarat pentru sursa citată Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Investiţia este realizată din fonduri proprii, dar şi cu ajutor de la Guvern.

Arctic se numără printre cele mai mari companii din Romania, fiind totodată şi una dintre cele mai cunoscute mărci româneşti: 80% dintre familiile din România deţin cel puţin un produs Arctic. Compania este şi cel mai mare producător local de electrocasnice, fabrica de aparate frigorifice de la Găeşti producând până în prezent peste 25 de milioane de frigidere.

În anul 2015 Arctic a împlinit 45 ani de activitate. La ora actuală în companie lucrează 3.000 de angajaţi.