Jumătate dintre noile angajări au fost făcute de trei sectoare: industria, comerţul şi serviciile de suport.

Companiile din industrie, comerţ şi din servicii suport au făcut cele mai multe angajări în ultimul an, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. Împreună, cele trei sectoare şi-au majorat numărul total de angajaţi cu aproape 72.000 de persoane, adică 47% din totalul angajărilor noi făcute în perioada februarie 2016 – februarie 2017.

„Raportul între diferite sectoare s-a păstrat, ceea ce indică o oarecare dinamică naturală de creştere, de cele mai multe ori organică. Creşterile de volum (de angajaţi – n.red.) în companiile străine sunt reprezentate de cele mai multe ori de «proiecte de ţară» care trebuie să îşi dovedească eficienţa şi sustenabilitatea pentru a continua pe termen lung.

Proiectele transferate în România prin organizaţiile globale sunt delimitate în timp şi puse în competiţie cu alte ţări ce creează un cadru atractiv. Astfel, creşterea competitivităţii noastre ca ţară va creşte implicit şi potenţialul de creştere a locurilor de muncă şi de formare a viitorilor profesionişti prin programe de iniţiativă”, a explicat Iuliana Leurent, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Temps HR România.