Subsidiara din Romania a Porsche Engineering, deschisa in 2015 la Cluj-Napoca, a lansat planul de angajari pentru acest an, intentionand sa isi suplimenteze schema de personal de la 21 angajati astazi la 70 de salariati, scrie Profit.ro

Filiala Porsche a anuntat, pe portaluri cu oferte de munca, ca poate angaja personal pe diferite posturi, precum inginer software si business application administrator. Ofertele sunt valabile o luna, pana de Paste.

In vara anului trecut, Porsche Engineering Cluj anunta ca vrea sa aiba pana la finalul anului 2016 un numar de 20 de ingineri de software si ingineri mecanici. Acesta este primul pas facut pe piata locala de divizia companiei germane, care isi doreste sa aiba aici ”sute de angajati”. La momentul deschiderii, in finalul anului 2015, filala din Cluj avea 7 persoane.

Porsche Engineering Romania este specializata pe dezvoltarea de software si pe transformarea digitala a automobilelor, cu accent pe dezvoltarea integrala a autovehiculului. Portofoliul de servicii al subsidiarei locale variaza de la dezvoltarea de software si functii digitale noi pentru automobile, pana la activitati ulterioare precum simulare si constructie.

Printre motivele pentru care nemtii de la Porsche au ales orasul Cluj-Napoca se numara si faptul ca aici sunt prezente multe companii din IT, dar a fost si un loc propice dezvoltarii sart-up-urilor. ”Noi consideram Clujul un Silicon Valley al Europei”, a explicat seful operatiunilor locale ale centrului de inginerie.

Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central in Weissach, are aproximativ o mie de angati, dintre care 70% sunt ingineri calificati. Compania este detinuta integral de producatorul de automobile sport Porsche AG, din Stuttgart. Inginerii Porsche dezvolta o gama variata de solutii pentru clientii companiei – de la crearea componentelor propriu-zise si conceperea designului pentru module complexe, pana la planificarea si implementarea de proiecte complete, inclusiv managementul demararii productiei