Faurecia, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamante auto din lume, va deschide o nouă fabrică în judeţul Argeş, în comuna Căteasca, anunţă publicaţia locală universulargesean.ro.

Evenimentul oficial este programat pentru data de 29 martie.

Potrivit autorităţilor locale, compania franceză va crea aproximativ 1.000 de locuri de muncă pe teritoriul comunei Căteasca. Noua fabrică se va afla la marginea Autostrăzii Piteşti – Bucureşti.

,,Concernul francez Faurecia va deschide o fabrică în comuna noastră pe o suprafaţă de 12.000 mp. Aici o să se producă panouri de uşi pentru diferite modele de autoturisme, inclusiv pentru Dacia. Se vor crea aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă”, a declarat viceprimarul Florin Marinescu pentru ziarulprofit.ro.

Cine este Faurecia

La nivel mondial, Faurecia este a şasea cea mai mare companie producătoare de componente auto: scaune, sisteme de evacuare a gazelor de eşapament, sisteme de bord, console, portiere sau diverse doraţiuni pentru vehicule.

Printre clienţii Faurecia se numără Volkswagen, PSA Peugeot Citroën, Renault Nissan, Ford, General Motors, BMW, Daimler, Fiat/Chrysler, Toyota sau Hyundai-Kia. Sediul central al companiei este în Nanterre, Franţa.

Fondată în anul 1997, Faurecia este prezentă la ora actuală în 34 de ţări, are 100.000 de angajaţi şi a obţinut în 2014 venituri de 18 miliarde de euro.

În prezent, grupul francez deţine în România 5 centre de producţie la Tălmaciu (judeţul Sibiu), Mioveni, Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi Craiova, unde se produc componente auto pentru Audi, BMW, Volvo, Ford, Land Rover, PSA şi Dacia – Renault.

Faurecia continuă să facă angajări în România. În prezent, angajează specialişti administrare personal, contabili, planificatori producţie şi specialişti în recrutare.