Mitsubishi ar fi interesată să deschidă o fabrică de motoare în România, iar reprezentantii companiei ar fi fost la Guvern sa discute, spun surse citate de StirileProTV.

Ţara noastră ar fi la concurenţă cu Ungaria şi Slovacia pentru investiţia de 200 milioane euro.


În cărţi sunt două zone: una în Timiş, alta in Prahova, potrivit aceloraşi surse. Ambele sunt in apropierea autostrazilor deja construite, ca sa poata sa isi duca repede produsele spre Vest. In paralel, niponii negociaza si cu Slovacia si Ungaria, asa ca deocamdata nu fac declaratii despre intentiile lor.

Anul trecut, compania Mitsubishi a fost cumparata de concernul Renault-Nissan. Experienta francezilor cu Dacia ar putea fi decisiva, dar deocamdata negocierile vizeaza mai multe facilitati, beneficii, scutiri de taxe, de impozite - adica un ajutor de stat.

Autorităţile judeţene au trimis la Guvern o listă cu zone disponibile în care ar putea fi amplasată viitoarea fabrică, cea mai tentantă locaţie fiind Parcul Industrial Ploieşti

În ultimii ani, în Prahova s-au deschis mai multe fabrici de componente auto. Amintim doar Yazaki (cablaje auto), Federal Mogul (plăcute de frână şi stergătoare de parbriz) şi Timken (rulmenţi conici).