Vestiţi pentru culturile de pepeni, agricultorii din Dăbuleni au început să cultive alune de pământ, încurajaţi de producţiile mari favorizate de solul nisipos.

În plus, cercetătorii au experimentat încrucişări genetice ca să obţină producţii cât mai mari, iar după câţiva ani de muncă, descoperirea lor a devenit marcă înregistrată: arahidele de Dăbuleni.

Inginerul cercetător Milica Dima a afirmat că noul soi are un consum mai redus de apă şi îngrăşăminte şi poate să-şi procure azotul, în cea mai mare parte, pe cale simbiotică.

În prezent, la staţiunea de cercetare de la Dăuleni se cultivă doar loturi experimentale, dar reprezentanţii instituţiei spun că recolta este impresionantă, de aproape 3.000 de kilograme pe hectar, potrivit stiritvr.ro.

O parte din producţia experimentală a fost scoasă la vânzare, cererea venind din partea  fermierilor mici sau pentru grădini familiale.

Preţul arahidelor de Dăbuleni este de 15 lei pe kilogram, iar cei care le cumpără sunt învăţaţi să le cultive.