Fiscul va afla direct, din baza de date a ICI, cine sunt proprietarii domeniilor.ro. La acest moment, în Parlament există o discuţie privind prezentarea publică a datelor de contact ale persoanelor fizice care deţin domenii web fără consimţământul acestora, proiect însă blocat, deoarece încalcă normele UE, scrie  Profit.ro.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Institutul National de Cercetare Dezvoltare în Informatică – I.C.I. Bucuresti vor semna un protocol de colaborare, în vederea schimbului de informaţii, care să permită accesul direct al Fiscului şi la datele de identificare ale deţinătorilor de domenii cu extensia.ro.

ICI Bucuresti va pune la dispoziţia ANAF datele necesare pentru ''îndeplinirea atribuţiilor care îi revin privind colectarea veniturilor şi prevenirea şi combaterea evaziunii şi fraudei fiscale''. Protocolul are ca obiect colaborarea părţilor în vederea transmiterii datelor de identificare din baza de date a ICI Bucureşti ale deţinătorilor domeniilor cu extensia .ro, înregistrate în serviciul RoTLD (www.rotld.ro), a anunţat astăzi ANAF.

Direcţia Generală Tehnologia Informaţiei din cadrul ANAF va asigura aplicaţia informatică de interogare domeniu/vizualizare răspuns, prin care vor fi obţinute informaţii despre proprietarul/proprietarii unui domeniu sau a unei liste de domenii de internet din România.

Compartimentul de specialitate, RoTLD, din cadrul ICI Bucuresti, va dezvolta un serviciu web prin care vor fi transmise informaţiile.

În prezent, aceste date nu sunt dezvăluite graţie Legii protecţiei persoanelor şi a datelor cu un caracter personal. Doar deţinătorii de domenii web persoane juridice pot fi aflaţi de către public.