Dosarele deschise în Justiţie pentru evaziune fiscală de până la 50.000 de lei ar putea fi închise, dacă persoanele acuzate de această infracţiune achită toată suma plus penalităţile aferente, până la primul termen al procesului.
Guvernul a discutat în acest sens şedinţa de miercuri, în primă lectură, un proiect de act normativ, iniţiat de ministerele Finanţelor şi al Justiţiei, a anunţat ministrul Anca Dragu.

"Dacă până la primul termen persoana care este acuzată de evaziune fiscală de până la 50.000 de lei plăteşte suma cu toate penalităţile şamd, atunci, o singură dată, practic dosarul se închide", a afirmat ministrul Finanţelor, potrivit agerpres.ro

Ea a precizat că ANAF trimite către Parchete aceste dosare de evaziune fiscală iar dosarul se închide doar dacă persoana acuzată de evaziune fiscală plăteşte toată suma datorată până la primul termen al procesului. 

Actul normativ dezbătut corelează prevederile din legea evaziunii fiscale cu Codul penal şi cel de procedură penală şi Codul fiscal, a explicat Dragu.