Vicepremierul Vasile Dîncu spune că dezvoltarea României stă pe umerii oamenilor de afaceri şi că, de cele mai multe ori, aceştia sunt încurcaţi, nu sprijiniţi de stat în a face business.

"Dezvoltarea României stă pe umerii oamenilor de afaceri. Ea este sarcina oamenilor de afaceri. De foarte multe ori, oamenii de afaceri sunt mai degrabă încurcaţi decât sprijiniţi pentru a face business în România. Se întâmplă în funcţie de perioadele electorale, politice”, a declarat Vasile Dîncu, vineri, la o dezbatere.

El a amintit de o cercetare pe care a făcut-o în 1991, când a testat atitudinea românilor faţă de oamenii de afaceri, precizând că viziunea negativă pe care o aveau oamenii atunci nu s-a schimbat.

"Am avut o surpriză neplacută, în acel moment, să observ că 80 la sută dintre români considerau că patronii, noul antreprenoriat, s-au format pe baze ilegale, prin noroc, nepotism şi corupţie. O viziune negativă legată de acumularea de capital şi de business, în general. Dar atunci eram foarte aproape de comunism, credeam că se va schimba această atitudine. Din nefericire, acum, după 25 de ani, nu s-a schimbat atitudinea oamenilor simpli faţă de antreprenoriat în general. Acum, aproape 90 la sută dintre oameni au această părere”, a spus oficialul”, a precizat Dîncu.

Ministrul a adăugat că cei care se află în topul celor mai bogaţi români realizat de revista Capital au sacrificat multe lucruri pentru a ajunge acolo.