TITLURILE ZILEI:
• Accident grav pe DN1 la Comarnic Trei maşini implicate FOTO- VIDEO    • Azuga: Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe un turn inalt de 40 de metri! VIDEO FOTO    • 3.000 de euro dacă recomanzi un IT-ist bun. Cererea de programatori sparge toate recordurile    • Proiect de lege al PSD care pune plata amenzilor în aşteptare!    • The Guardian: Regulamentul intern al Facebook despre sex, terorism şi violenţă    • Accident la Găgeni. Trei maşini implicate    • Patru răniţi într-un accident produs pe DN1, între Ploieşti şi Sinaia    • Angajatorii din industrie au creat peste 26.000 de locuri de muncă în ultimul an    • Poliţiştii belgieni cer ajutorul autorităţilor române pentru identificarea unui bărbat găsit mort, cu membrele tăiate    • 11 blocuri cu bulină din Prahova, reabilitate cu bani de la Guvern    • Reguli obligatorii pentru pachetele de ţigarete de la rafturi: brandul ocupă mai puţin spaţiu    • O aplicaţie de telefon mobil din China a găsit 1.300 de copii daţi dispăruţi    • Maxima zilei - 22 mai 2017    • Bancul zilei din data de 22 mai 2017    • Accident grav pe DN1 la Comarnic Trei maşini implicate FOTO- VIDEO    • Azuga: Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe un turn inalt de 40 de metri! VIDEO FOTO    • 3.000 de euro dacă recomanzi un IT-ist bun. Cererea de programatori sparge toate recordurile    • Proiect de lege al PSD care pune plata amenzilor în aşteptare!    • The Guardian: Regulamentul intern al Facebook despre sex, terorism şi violenţă    • Accident la Găgeni. Trei maşini implicate    • Patru răniţi într-un accident produs pe DN1, între Ploieşti şi Sinaia    • Angajatorii din industrie au creat peste 26.000 de locuri de muncă în ultimul an    • Poliţiştii belgieni cer ajutorul autorităţilor române pentru identificarea unui bărbat găsit mort, cu membrele tăiate    • 11 blocuri cu bulină din Prahova, reabilitate cu bani de la Guvern    • Reguli obligatorii pentru pachetele de ţigarete de la rafturi: brandul ocupă mai puţin spaţiu    • O aplicaţie de telefon mobil din China a găsit 1.300 de copii daţi dispăruţi    • Maxima zilei - 22 mai 2017    • Bancul zilei din data de 22 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Luni - 22 mai 2017 8:24:58

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Brokeri: Îngheţarea tarifelor RCA ar putea duce la întârzieri în plata daunelor


7 noiembrie 2016

citeşte totul despre:
asigurari,
camioane,
princpalul,
nationale,
guvern,
inghetarea,
romania,
istoric,
dauna,
unsicarrating     (52 vizualizări)

Proprietarii de camioane care plătesc chiar şi 20.000 de lei pentru poliţele RCA vor avea cel mai mult de câştigat din îngheţarea preţurilor de către guvern, în timp ce şoferii cu istoric de daună bun şi firmele de asigurări vor avea cel mai mult de pierdut în următoarele şase luni, în care se aplică măsura îngheţării preţurilor, princpalul risc fiind plata daunelor cu întârziere, a declarat, pentru News.ro, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR), Bogdan Andriescu.

Guvernul a aprobat, recent, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanţă de Urgenţă care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF.

Preţul maxim al poliţei RCA pentru un camion cu masa peste 16 tone, înmatriculat pe firmă, va fi de 7.534 lei, iar acest nivel îi va avantaja pe patronii de firme care plătesc mult mai mult în acest moment, explică reprezentanţii brokerilor de asigurări. 

”Cei 3% dintre şoferii de camioane de peste 16 tone care plătesc acum un tarif RCA de circa 20.000 de lei vor fi cei mai avantajaţi. De  cealaltă parte, avem şoferi care plătesc şi 2.800 de lei sau 4.000 de lei”, a spus Andriescu, pentru News.ro.

Brokerii de asigurări sunt o parte fundamentală a pieţei de asigurări, în condiţiile în care, în 2015, în jur de 60% din poliţe au fost vândute în România prin intermediul lor, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Potrivit specialiştilor din piaţă, chiar dacă tarifele fixate sunt considerate maxime, este de aşteptat ca toţi asigurătorii de pe piaţă să vândă poliţele doar la preţul maxim, pentru a reduce pierderile cauzate de îngheţarea preţurilor. 

În plus, firmele de asigurare îşi vor vedea diminuate brusc veniturile, iar unele vor fi obligate să facă majorări de capital sau să renunţe să mai vândă asigurări RCA.

”Este posibilă să vedem întârzieri la plata despăgubirilor în aceste şase luni, pe fondul diminuării veniturilor, o procedură de majorare de capital durează”, a explicat Andriescu.

Preşedintele UNSICAR consideră că această măsură, luată sub presiune, înainte de alegeri, a creat o distorsiune a întregii pieţe.

Brokerii de aigurări avertizează că decizia guvernului de a îngheţa preţurile poate fi interpretată ca fiind una în sprijinul şoferilor neglijenţi, care au produs multe daune.

”Trebuie introdus un cazier pentru fiecare şofer, astfel încât, atunci când se mută de la firmă la alta, angajatorul să ştie exact ce daune a produs acesta în trecut. În plus, ar trebui să existe un sistem de punctaj care să fie folosit atunci când se stabilesc salariile, astfel încât şoferii buni, care nu produc daune, să aibă salarii mai mari şi să fie încurajaţi”, a afirmat Andriescu.

Firmele de asigurări din România au sesizat Comisia Europeană, prin uniunea UNSAR, care le reprezintă interesele, împotriva măsurii Guvernului de a îngheţa preţurile asigurărilor.

Firmele care vând poliţe peste preţurile maxime fixate de Guvern riscă amenzi cuprinse între 1.000 lei şi 50.000 lei, la care se pot adăuga sancţiuni complementare decise de către ASF.

Pe piaţa RCA au rămas acum doar opt jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama şi Uniqa.

Firma cu capital austriac Grawe, care îşi anunţase intrarea pe piaţa RCA în luna octombrie, nu a mai dat niciun semn că ar fi interesată să intre în piaţă într-o perioadă agitată, cu preţuri îngheţate.

Însă piaţa RCA din România funcţionează atipic, fiind active cu adevărat, în realitate, doar cel mult patru companii - Asirom, EuroIns, City Insurance şi Omniasig -, de care depind şi câştigurile brokerilor.

Restul companiilor prezente pe piaţa RCA nu sunt interesate interesate să vândă poliţe decât pe unele segmente, astfel că anunţau până acum preţuri foarte mari.

Însă îngheţarea preţurilor riscă să genereze distorsiuni în piaţă şi să aducă clienţi nedoriţi firmelor neinteresate de RCA, aşa că acestea au anunţat scăderea unilaterală a comisioanelor brokerilor - la 1-2%, în cazul Generali şi Allianz-Ţiriac.

Din cauza comisioanelor prea mici, brokerii nu vor fi interesaţi să promoveze poliţele firmelor neinteresate să opereze pe piaţă într-o perioadă de preţuri fixate artificial de către stat.

În piaţă comisioanele s-au redus pe toată linia, ajungând între 1% şi 10%, astfel că unii brokeri vor renunţa să mai vândă poliţe RCA, potrivit asociaţiei care le preprezintă interesele.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Un producător de filme şi echipa lui filmau undeva foarte departe în deşert.
Într-o zi un bătrân indian s-a dus la producător şi i-a spus:
– Mâine, ploaie! Următoarea zi a fost complet ploioasă.
O săptămână mai târziu, bătrânul Indian s-a dus la producător şi i-a spus:
– Mâine, furtună! Următoarea zi a fost o furtună cumplită în deşert.
– Indianul ăsta este incredibil, a spus producatorul şi i-a cerut secretarei lui să îl angajeze să prezică vremea.
Oricum, după câteva prognoze excelente, bătrânul Indian nu a mai venit la locul de filmare timp de două săptămâni.
Când în sfârşit producătorul l-a întâlnit iarăşi şi i-a spus:
– Mâine trebuie să filmez nişte scene foarte importante şi depind de tine, trebuie să ştiu cum va fi vremea.
Indianul a ridicat din umeri şi a răspuns:
– Nu ştiu, radio stricat.
„Nu există decât o replică la înfrângere şi aceasta este victoria.” — Winston Churchill

Curs valutar
22 mai 2017


EUR
EURO = 4.56 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0774 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2949 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online