TITLURILE ZILEI:
• Uber a depus un amendament pentru a fi exceptată de la aplicarea prevederilor legii taximetriei    • Braşov, Oradea şi Sfântu Gheorghe sunt considerate cele mai curate oraşe din România, iar cele mai murdare sunt Reşiţa, Călăraşi şi Brăila    • Când se va putea circula pe pasajul Mărăşeşti!    • Protest al angajaţilor din administraţie în Bucureşti şi în ţară, nemulţumiţi de legea salarizării    • Campioana Petrolul 52, deplasare pe terenul uneia dintre echipele care i-au smuls o remiză în tur    • Legea graţierii, adoptată tacit de Senat    • 40% din tichetele Rabla s-au epuizat/ Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: Fondurile ar putea fi suplimentate    • CEDO condamnă România la plata a 9.600 de euro într-o cauză privind violenţa în familie    • Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care se majorează cu 30% indemnizaţiile aleşilor locali    • Care sunt metodele prin care poţi fi înşelat chiar în restaurantele mari    • România va avea în doi-trei ani o hartă a radiaţiilor cu radon în încăperile locuite    • Maxima zilei - 24 mai 2017    • Bancul zilei din data de 24 mai 2017    • Uber a depus un amendament pentru a fi exceptată de la aplicarea prevederilor legii taximetriei    • Braşov, Oradea şi Sfântu Gheorghe sunt considerate cele mai curate oraşe din România, iar cele mai murdare sunt Reşiţa, Călăraşi şi Brăila    • Când se va putea circula pe pasajul Mărăşeşti!    • Protest al angajaţilor din administraţie în Bucureşti şi în ţară, nemulţumiţi de legea salarizării    • Campioana Petrolul 52, deplasare pe terenul uneia dintre echipele care i-au smuls o remiză în tur    • Legea graţierii, adoptată tacit de Senat    • 40% din tichetele Rabla s-au epuizat/ Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: Fondurile ar putea fi suplimentate    • CEDO condamnă România la plata a 9.600 de euro într-o cauză privind violenţa în familie    • Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care se majorează cu 30% indemnizaţiile aleşilor locali    • Care sunt metodele prin care poţi fi înşelat chiar în restaurantele mari    • România va avea în doi-trei ani o hartă a radiaţiilor cu radon în încăperile locuite    • Maxima zilei - 24 mai 2017    • Bancul zilei din data de 24 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Miercuri - 24 mai 2017 4:42:34

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


De la începutul anului, s-au înregistrat 2554 de reclamaţii privind băncile; 170 de la cei cu credite în franci elveţieni


24 octombrie 2016

citeşte totul despre:
franci,
anghel,
serviciile,
bancare,
general,
credite,
inregistrate,
reclamatii,
directorulrating     (17 vizualizări)

Directorul general al ANPC Paul Anghel a declarat pentru News.ro că de la începutul anului au fost înregistrate 2554 de reclamaţii referitorare la serviciile bancare, 170 dintre acestea fiind făcute de cei care au luat credite în franci elveţieni.

"De la începutul anului, Serviciul Produse şi Servicii Financiare a primit un număr de 2554 de reclamaţii, din care 170 reclamaţii ale consumatorilor cu credite în franci elveţieni", spune Paul Anghel în declaraţia acordată News.ro. 

El a remarcat o scădere acestora, având în vedere că în 2015, 2546 de sesizări au vizat serviciile oferite de bănci, 503 fiind ale beneficiarilor de credite în moneda elveţiană.

De altfel, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Paul Anghel se declară convins că legea conversiei creditelor în franci elveţieni, adoptată săptămâna aceasta de Parlament, "va face dreptate în ceea ce priveşte echilibrarea drepturilor cu obligaţiile izvorâte dintr-un raport juridic care este până la urmă contractul de credit" şi va duce la "o aşezare în mod echilibrat a raporturilor dintre consumatorul european al anului de graţie 2016 şi bancă".

"Asa cum de fiecare dată am spus în întâlnirile avute atât la comisii la Parlament, cât si în alte ocazii, împărţirea riscului între părţi trebuie să existe: câştigam împreună (creditor-debitor),pierdem împreună(creditor-debitor)", apreciază directorul general al ANPC.

În opinia sa, vidul legislativ existent la momentul încheierii contractelor a creat premisele "dezvoltării" acestor situaţii în care riscul valutar este suportat exclusiv de către o singură parte, consumatorul, dar care pot fi corectate.

Legea conversiei în lei a creditelor în franci elveţieni la cursul istoric a fost adoptată, marţi, în unanimitate de plenul Camerei Deputaţilor, forul decizional. urmând să meargă la promulgare. Legea prevede o conversie a acestor credite, fără nicio limită de valoare, la cursul istoric de la data semnării contractului de credit.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că, împreună cu echipa sa, va analiza Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric, cerând inclusiv opinia băncilor.

Întrebat ce spune despre Legea conversiei şi alte legi populiste, preşedintele Iohannis a răspuns: ”Eu nu cred că este bine să fac eu acum o apreciere pauşală a acestor iniţiative care, sigur, pot fi denumite unele populiste. Împreună cu echipa mea, vom lua fiecare act normativ în parte, vom analiza, vom cere opinia şi celorlalte părţi implicate. De exemplu, când vorbim despre conversia francilor, cu siguranţă voi cere din zona bancară o opinie şi, în momentul în care avem o analiză completă pe care o considerăm corectă, voi face aprecieri asupra acestor acte normative”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doua animale se intalnesc in padure si merg o bucata de drum impreuna.
Intreaba un animal pe celalat:
– Tu ce fel de animal esti de fapt?
– Eu sunt caine lup!
– Cum asa?
– Pai tata a fost lup si mama catea! Simplu, nu?
– Si tu, intreaba cainele lup, tu ce esti?
– Eu sunt urs furnicar!
– Hai du-te de-aici ca nu te cred !!!
„Lucrurile mărunte afectează minţile mărunte.” — Benjamin Disraeli

Curs valutar
24 mai 2017


EUR
EURO = 4.5512 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0714 RON

Dolarul american a crescutGBP
GBP = 5.2875 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online