TITLURILE ZILEI:
• Un tramvai numit...maidan! FOTO    • Grindeanu: În iunie se vor lansa pe SEAP licitaţiile pentru loturile 1 şi 5 din Autostrada Piteşti-Sibiu şi tronsonul Piteşti-Craiova    • Înălţarea Domnului, sărbătorită joi. Este şi Ziua Eroilor    • Ştii ce spune cafeaua preferată despre partenerul tău?    • Câţi bani câştigă un şofer Uber într-o lună    • Locuitorii a şapte oraşe pot ieşi mai repede la pensie    • Călcaţi pe coadă în tur, “lupii” i-au “muşcat” de cinci ori pe vălenari la ei acasă!    • Pensionarii, victime ale unei noi metode de înşelăciune    • Iaşi: Un tânăr a stat peste şase ore pe acoperişul unui hotel de 13 etaje din centrul oraşului şi a ameninţat că se aruncă    • Bancul zilei din data de 25 mai 2017    • Maxima zilei - 25 mai 2017    • Un tramvai numit...maidan! FOTO    • Grindeanu: În iunie se vor lansa pe SEAP licitaţiile pentru loturile 1 şi 5 din Autostrada Piteşti-Sibiu şi tronsonul Piteşti-Craiova    • Înălţarea Domnului, sărbătorită joi. Este şi Ziua Eroilor    • Ştii ce spune cafeaua preferată despre partenerul tău?    • Câţi bani câştigă un şofer Uber într-o lună    • Locuitorii a şapte oraşe pot ieşi mai repede la pensie    • Călcaţi pe coadă în tur, “lupii” i-au “muşcat” de cinci ori pe vălenari la ei acasă!    • Pensionarii, victime ale unei noi metode de înşelăciune    • Iaşi: Un tânăr a stat peste şase ore pe acoperişul unui hotel de 13 etaje din centrul oraşului şi a ameninţat că se aruncă    • Bancul zilei din data de 25 mai 2017    • Maxima zilei - 25 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Joi - 25 mai 2017 7:19:57

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


ANAF, dat în judecată de sute de comisari de la Garda Financiară


17 octombrie 2013

citeşte totul despre:
comisarii,
obiectivitate,
eliminare,
financiara,
concediu,
concediere,
posturi,
economicfinanciar,
functionari,
guvern,
inspector,
specifice,
obligat,
sediu,
stabilitatiirating  rating  rating     (238 vizualizări)

Sute de comisari de la Garda Financiară au dat în judecată ANAF şi au cerut anularea preavizelor de concediere. Reforma fiscală şi combaterea evaziunii fiscale riscă să devină un eşec din cauza unor decizii arbitrare ale ANAF.

În plină vară, Guvernul Ponta a adoptat o hotărâre de guvern prin care se desfiinţa Garda Financiară şi se înfiinţa Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. Noua instituţie are, în proporţie de 80 la sută, aceleaşi compentenţe ca şi defuncta Gardă Financiară.

În baza calendarului de reformă a sistemului fiscal, la 1 octombrie au fost emise preavizele de concediere ale tuturor comisarilor din Garda Financiară, care la 1 noiembrie vor deveni şomeri, dacă nu acceptă să se prezinte la concursul organizat de ANAF, pentru ocuparea celor 1.181 de posturi de la noua Direcţie Antifraudă Fiscală.

Nemulţumiţi de situaţia în care au fost puşi, comisarii de la Garda Financiară au dat în judecată ANAF şi a solicitat anularea preavizelor de concediere. La Tribunalul Cluj a fost înregistrat un dosar în care comisarii de la Garda Financiară Cluj îşi caută dreptatea în justiţie.

Specialiştii în contencios administrativ susţin că acţiunea comisarilor este admisibilă iar ANAF va putea pierde sute de procese şi va fi obligat, în cele din urmă, la reangajarea funcţionarilor concediaţi.

În ultimele trei luni, România a devenit raiul micii evaziuni fiscale. După ce comercianţii au aflat că Garda Financiară s-a desfiinţat, nu au mai emis bonuri fiscale. De altfel, în fiecare sediu judeţean al Gărzii Financiare bate vântul, angajaţii fiind ori în concediu, ori în zilele libere adunate cu zecilor din cauza sutelor de ore suplimentare lucrate în ultimele luni.

Comisarii de la Garda Financiară consideră că au fost umiliţi deoarece ei şi-au făcut treaba şi susţin că, legal, puteau fi angajaţi la noua instituţie de antifraudă fiscală, care are aceleaşi ca şi Garda Financiară unde au fost angajaţi. „ANAF avea obligaţia legală să dispună numirea noastră în noile funcţii de inspector antifraudă ale căror atribuţii sunt aceleaşi cu atribuţiile funcţiilor de comisari deţinute de noi anterior reorganizării ANAF”.

Comisarii de la Garda Financiară consideră cu au fost discriminaţi de ANAF care a încălcat grav principiul stabilităţii în exercitarea funcţiei, fapt prevăzut de Legea 188/1999. „Au luat în mod abuziv, aceste decizii de eliminare a acestor comisari consideraţi indizerabili, tocmai datorită îndeplinirii cu obiectivitate a atribuţiilor de control economic-financiar”.Au fost opriţi de la transferul al Finanţe

Un alt motiv pentru care angajaţii de la Garda Financiară solicită anularea preavizelor de concediere este acela că au fost discriminaţi în raport cu alţi funcţionari publici din cadrul ANAF. „Celorlalţi funcţionari li s-a oferit de către ANAF posibilitatea de a opta în scris pentru alte funcţii publice vacante corespunzătoare şi numai în cazul în care două sau mai multe persoane au optat pentru acelaşi post s-a organizat examen de testare profesională. În schimb, funcţionarii publici ai Gărzii Financiare nu numai că nu au beneficiat de acelaşi tratament, dar, mai mult, li s-au refuzat cererile de transfer în funcţiile publice specifice de inspector antifraudă”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

– Ce bine aratati, azi, mama soacra! Ati putea poza unui pictor chinez.
– Ce amabil esti Ionele, draga! Dar, de ce unui pictor chinez ?
– Pentru ca, de obicei, ei picteaza balauri…
Scrie cu sufletul tău şi reciteşte cu sufletul altora. — Nicolae Iorga

Curs valutar
25 mai 2017


EUR
EURO = 4.5496 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0533 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2515 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online