TITLURILE ZILEI:
• Aplicaţia Messenger Lite, disponibilă oficial şi în România    • Grindeanu: E inadmisibil să existe an de an crize multiple din cauza lipsei vaccinurilor. Situaţia nu poate fi tolerată    • Constanţa: Peste 20 de clădiri aflate în paragină, supraimpozitate cu 300 până la 500 la sută    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Aplicaţia Messenger Lite, disponibilă oficial şi în România    • Grindeanu: E inadmisibil să existe an de an crize multiple din cauza lipsei vaccinurilor. Situaţia nu poate fi tolerată    • Constanţa: Peste 20 de clădiri aflate în paragină, supraimpozitate cu 300 până la 500 la sută    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 11:11:21

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Cea mai mare amendă din istoria Uniunii Europene


20 iulie 2016

citeşte totul despre:
formarea,
europeana,
decizia,
cheltuielile,
bruxelles,
standardelor,
transportrating  rating  rating  rating     (404 vizualizări)

Producătorii de camioane Daimler, DAF Trucks, Volvo/Renault şi Iveco au fost amendaţi cu o sumă record, de aproape 3 miliarde de euro, de către Uniunea Europeană pentru formarea unui cartel care a stabilit preţurile camioanelor în ultimii 14 ani, scrie Bloomberg.

Nemţii de la Daimler au primit cea mai mare sancţiune, 1,01 miliarde de euro, DAF va plăti 725,7 milioane de euro, iar Volvo şi Renault vor împărţi 670 de milioane de euro. Iveco, controlat de compania CNH Industrial NV, are cea mai mică sumă, 494,6 milioane de euro, conform Bloomberg. "Este inacceptabil ca firmele MAN, Volvo/Renault, Daimler, Iveco şi DAF, responsabile pentru 90% dintre camioanele de tonaj mediu şi mare produse în Europa, să fie parte a unui cartel, în loc să concureze una cu alta", a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager. O a cincea companie, MAN SE, subsidiară a Volkswagen, a scăpat de amenda de 1,2 miliarde de euro, pentru că a colaborat strâns cu autorităţile de concurenţă ale Comisiei Europene. Cu toate acestea, compania s-ar putea trezi cu o amendă în viitor, susţin oficialii de la Bruxelles. Cele cinci companii au fixat preţurile timp de 14 ani şi au obligat clienţii să suporte costurile pentru îndeplinirea standardelor de mediu, susţine Comisia Europeană. Comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, susţine că este inacceptabil faptul că aceste companii, care deţin 90% din piaţa camioanelor de gabarit mediu şi mare, s-au înţeles, în loc să concureze între ele.

Timp de 14 ani aceste companmii au încălcat legile concurenţei şi de aceea amenda este una uriaşă. Companiile au întreţinut cartelul între 1997 şi 2011, punând la început la punct detaliile chiar şi la târgurile de profil şi apoi prin e-mail şi alte tipuri de comunicaţii electronice. Companiile au menţinut preţurile de lista ridicate şi s-au înţeles asupra momentului în care este cazul să le mărească. Cartelul a stabilit şi momentul introducerii noilor tehnologii mai puţin poluante, şefii companiilor asigurându-se că în preţul final se vor regăsi cheltuielile făcute pentru implementarea acestor tehnologii.

Pe drumurile din UE circulă 30 de milioane de camioane care transportă trei sferturi dintre mărfurile tranzacţionate pe uscat. Aceste amenzi depăşesc cu 1,7 miliarde de euro sancţiunea dată de Comisia Europeană pentru bănci, după scandalul Libor, de manipulare a schimburilor valutare prin fraudarea ratelor dobânzii de referinţă. Amenda aceea uriaşă ar putea scădea cu 10% dacă respectivele companii nu vor contesta decizia UE la instanţele de judecată. De asemenea, există şi alte reduceri în cazul unor cooperări cu autorităţile de reglementare în domeniul concurenţei. Producătorii de camioane se pot confrunta în viitor şi cu procese ale clienţilor care probabil vor solicita în instanţă despăgubiri pentru supraîncărcarea tarifelor de transport. “Daimler regretă aceste evenimente” şi a declarat că amenda va fi plătită, conform unei declaraţii trimise pe mail, susţin jurnaliştii de la Bloomberg. Paccar Inc., proprietarul DAF, susţine că amenda este mai mică decât suma strânsă în acest sens. CNH Industrial nu a dorit să comenteze, iar DAF şi Volvo nu au spus nimic.

În schimb, MAN SE, care a colaborat cu autorităţile, a susţinut că nu tolerează practicile neloiale sau comportamentul ilegal. Daimler va face provizioane de 600 de milioane de euro pentru a plăti amenda, Volvo are deja alocate 650 de milioane de euro. Paccar a strâns 850 de milioane de euro pentru amenda pe care o va plăti pentru DAF Trucks, iar CNH Industrial NV a alocat 502 milioane de dolari pentru o posibilă amendă pentru Iveco.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online