Retragerile de numerar din bancă, efectuate de operatorii economici, nu vor mai fi plafonate la 10.000 de lei zi, atât timp cât plăţile se fac către persoane fizice, stabileşte un proiect de act normativ adoptat marţi de Guvern şi care, pentru a intra în vigoare, mai are nevoie doar de publicarea în Monitorul Oficial.

Concret, proiectul de act normativ adoptat ieri de Executiv va modifica Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar, act normativ care plafonează în prezent, la 10.000 de lei pe zi, toate tranzacţiile în numerar efectuate între firme şi persoane fizice.

Mai mult, potrivit aceluiaşi document, plăţile fragmentate în numerar către o persoană, pentru tranzacţiile mai mari de 10.000 lei, sunt interzise, scrie avocatnet.ro.

Totuşi, de îndată ce proiectul de OUG aprobat de Guvern va fi publicat în Monitor, plafonul-limită de 10.000 de lei pe zi nu se va aplica într-o anumită situaţie, respectiv la retragerea de numerar din conturi bancare în scopul plăţilor efectuate către persoanele fizice, astfel încât posibilitatea unor entităţi de a achiziţiona bunuri/servicii de la diverse persoane fizice să nu mai fie limitată.