Bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, adoptat miercuri de către Guvern, prevede înlocuirea aeronavelor ATR42/72 cu jeturi, precum şi vânzarea aeronavelor Airbus A310, similare cu cel prăbuşit în 1995 la Baloteşti.

Guvernul a adoptat, miercuri, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2016 al transportatorul aerian de stat TAROM, care prevede că societatea va înregistra pierderi pentru al nouălea an la rând, de 6,8 milioane lei, în ciuda creşterii veniturilor cu 8,9%, până la 1,53 miliarde lei (340 milioane euro), potrivit News.ro.

La capitolul dotare,compania îşi propune prin bugetul adoptat miercuri”înlocuirea în operare a aeronavelor A310 (...) scoaterea din exploatare comercială şi valorificarea aeronavelor A310 (Airbus – n.red.)”. Totodată compania va evalua înlocuirea aeronavelor ATR 42/72 cu aeronave JET de capacitate apropiată cu ATR.

Într-o primă formă propusă de conducerea companiei, bugetul de venituri şi cheltuieli pe acest an al TAROM a fost respins de guvern la începutul lunii martie. Executivul a cerut atunci managementului privat al companiei o strategie de revitalizare pe termen mediu şi lung.

Ulterior, Christian Heinzmann a fost demis de la conducerea TAROM de către Ministerul Transporturilor, unul dintre principalele reproşuri la adresa fostului manager fiind pierderile înregistrate în 2015. În prezent, Tarom are un director general interimar, fiind derulat un proces de selecţie a unei noi conduceri profesioniste.