TITLURILE ZILEI:
• Dragnea, referitor la impozitul global: S-ar putea renunţa la consultanţii fiscali şi plata impozitelor să se facă informatizat    • Programul "Prima chirie". Cine poate beneficia de banii de la stat    • Creşterea valorii amenzilor a determinat creşterea cu 72% a vânzărilor de kituri „mâini libere”    • Elevii de clasa a XII-a încheie anul şcolar    • Zăpadă de cinci metri pe Transfăgărăşean    • Hipodromul Ploieşti găzduieşte, duminică, o nouă reuniune oficială de trap!    • Sindicatul Romatsa: Va fi declanşată greva generală în 30 mai, pe termen nelimitat    • Vehiculele vor primi certificat ITP dacă au defecţiuni minore, iar la defecţiuni majore sau periculoase vor face o nouă inspecţie în maxim 30 de zile    • 11 iunie, alegeri în Prahova! Cine sunt candidaţii?    • Parcul Mihai Viteazul, sedus şi abandonat de şefii din Primăria Ploieşti FOTO    • Bancul zilei din data de 26 mai 2017    • Maxima zilei - 26 mai 2017    • Dragnea, referitor la impozitul global: S-ar putea renunţa la consultanţii fiscali şi plata impozitelor să se facă informatizat    • Programul "Prima chirie". Cine poate beneficia de banii de la stat    • Creşterea valorii amenzilor a determinat creşterea cu 72% a vânzărilor de kituri „mâini libere”    • Elevii de clasa a XII-a încheie anul şcolar    • Zăpadă de cinci metri pe Transfăgărăşean    • Hipodromul Ploieşti găzduieşte, duminică, o nouă reuniune oficială de trap!    • Sindicatul Romatsa: Va fi declanşată greva generală în 30 mai, pe termen nelimitat    • Vehiculele vor primi certificat ITP dacă au defecţiuni minore, iar la defecţiuni majore sau periculoase vor face o nouă inspecţie în maxim 30 de zile    • 11 iunie, alegeri în Prahova! Cine sunt candidaţii?    • Parcul Mihai Viteazul, sedus şi abandonat de şefii din Primăria Ploieşti FOTO    • Bancul zilei din data de 26 mai 2017    • Maxima zilei - 26 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 26 mai 2017 8:26:22

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


O firmă de recuperare de creanţe a început executarea silită a unui debitor care era decedat


21 iunie 2016

citeşte totul despre:
debitor,
active,
judecatoresc,
luxemburg,
romaniarating  rating  rating     (262 vizualizări)

Compania Secapital, înregistrată în Luxemburg şi specializată în achiziţia de portofolii de creanţe şi active de la bănci, reprezentată în România prin firma de recuperare a datoriilor Kruk, a început anul trecut executarea silită, printr-un executor judecătoresc, a unui debitor care murise în anul 2009, astfel că Judecătoria Sectorului 2 din Bucureşti a anulat recent executarea demarată ilegal, iar suma de circa 25.000 de euro a fost ştearsă.

La începutul acestei luni, Kruk a precizat că nu va mai suna şi notifica debitorii, chiar dacă există angajamente de plată pentru stingerea datoriei, cel puţin până legea va fi clarificată prin practica instanţelor.

Secapital a solicitat anul trecut începerea executării silite, astfel că procedura a fost iniţiată în august 2015 de Biroul Executorului Judecătoresc Ochian Doru Cătălin şi Neneci Alexandru, arată news.ro.

Potrivit datelor Camerei Notarilor Publici, debitorul decedase la 1 noiembrie 2009, se arată în motivarea deciziei instanţei, prezentată de avocatul Adrian Cuculis.

Codul de Procedură Civilă prevede că o executare silită nu poate fi pornită dacă debitorul moare înainte de sesizarea executorului judecătoresc, iar dacă decesul are loc după demararea executării, nu poate fi continuată cât timp moştenirea nu a fost acceptată de către cei chemaţi la moştenire sau, în lipsă, cât timp nu a fost numit un curator al succesiunii sau unul special pentru executare.

Astfel, executarea silită a fost contestată în instanţă, în noiembrie 2015, de o moştenitoare a debitorului.

„În cauză, debitorul era decedat la data începerii executării silite. Introducerea în dosarul de executare a moştenitorilor nu este posibilă în aceste condiţii, Codul de procedură civilă reglementând continuarea executării silite împotriva moştenitorilor numai în cazul în care executarea a fost pornită în mod legal”, se arată în motivarea deciziei instanţei.

Avocatul Cuculis spune că executorul judecătoresc care a iniţiat executarea silită poate fi tras la răspundere pentru abuz în serviciu, pe lângă faptul că a adus un prejudiciu civil, în condiţiile în care avea acces la baza de date a poliţiei şi putea să se informeze înaintea demarării procedurii.

„Instanţa a constatat ilegalitatea actelor de executare şi a dispus anularea lor, astfel nu doar că acel credit de 25.000 euro va fi anulat din actele de executare, dar el este şi prescris, adică viitorii moştenitori nu vor mai trebui să-l achite”, a explicat Cuculis.

Avocatul precizează că, în cazul în care creditorul sau executorul judecătoresc află că debitorul a murit, trebuie să solicite imediat camerei notarilor publici în a cărei circumscripţie a avut ultimul domiciliu defunctul să facă menţiune în registrul special prevăzut de lege despre începerea executării silite şi să îi elibereze un certificat din care să rezulte dacă moştenirea debitorului a fost sau nu dezbătută.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi tineri se duc in parc.
Se aseaza in iarba…ea timida, el indraznet…
Pe masura ce se lasa noaptea, mai multe cupluri de indragostiti se asaza in iarba, in jurul lor.
La un moment dat, ea romantica:
– Ce frumos canta greierii!…
El nervos:
– Nu sunt greieri, sunt fermoare!!! …
„Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile.” — Iosif Stalin

Curs valutar
25 mai 2017


EUR
EURO = 4.5496 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0533 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2515 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online