TITLURILE ZILEI:
• Aplicaţia Messenger Lite, disponibilă oficial şi în România    • Grindeanu: E inadmisibil să existe an de an crize multiple din cauza lipsei vaccinurilor. Situaţia nu poate fi tolerată    • Constanţa: Peste 20 de clădiri aflate în paragină, supraimpozitate cu 300 până la 500 la sută    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Aplicaţia Messenger Lite, disponibilă oficial şi în România    • Grindeanu: E inadmisibil să existe an de an crize multiple din cauza lipsei vaccinurilor. Situaţia nu poate fi tolerată    • Constanţa: Peste 20 de clădiri aflate în paragină, supraimpozitate cu 300 până la 500 la sută    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 11:06:55

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Bateriile cu mercur interzise în jucării, ceasuri şi telecomenzi


12 octombrie 2013

citeşte totul despre:
cadmiu,
comunitar,
interdictie,
europarlamentarii,
echipamentul,
autoritatile,
baterii,
portabili,
nickelcadmiu,
motiv,
pastila,
europenii,
populatiei,
mercur,
producatorilorrating     (47 vizualizări)

Parlamentul European a adoptat o revizuire a Directivei din 2006 prin care se interzice folosirea bateriilor tip pastilă cu conţinut redus de mercur în jucării, ceasuri şi telecomenzi, măsură care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Directiva 2006/66/CE interzice introducerea pe piaţă a bateriilor şi acumulatorilor, încorporaţi sau nu în aparate, care conţin mai mult de 0,0005% mercur. În schimb, bateriile tip pastilă cu un conţinut de mercur de maxim 2% beneficiază de o derogare de la această interdicţie. Cum ele sunt folosite mai ales pentru diverse jucării, ceasuri şi telecomenzi, europarlamentarii au decis că această derogare se va încheia la 31 decembrie 2015. Totodată, ei au atras atenţia că, de cele mai multe ori, europenii nu conştientizează faptul că trebuie să recicleze şi acest tip de baterii.

Eurodeputaţii au decis ca măsura să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016 pentru a nu fi aduse prea multe prejudicii producătorilor şi întreprinderilor din domeniul reciclării.

De altfel, în spaţiul comunitar au început deja să fie comercializate baterii tip pastilă fără mercur.

La textul de revizuire propus de Comisie, Parlamentul a introdus un amendament prin care li se cere statelor membre să se asigure că producătorii proiectează aparatele astfel încât deşeurile de baterii şi acumulatori să poată fi înlăturate cu uşurinţă. În cazul în care acestea nu pot fi înlăturate de utilizator, autorităţile trebuie să se asigure că deşeurile de baterii şi acumulatori pot fi înlăturate cu uşurinţă de profesionişti care sunt independenţi de producător. Aparatele vor fi însoţite instrucţiuni referitoare la tipul bateriilor şi al acumulatorilor încorporaţi, pentru ca cetăţenii europeni să fie mai bine informaţi în legătură cu produsele de acest tip.

O altă modificare vizează bateriile cu cadmiu pentru uneltele electrice fără fir.

Directiva din 2006 interzice introducerea pe piaţă a bateriilor sau acumulatorilor portabili, încorporaţi sau nu în aparate, care conţin mai mult de 0,002% cadmiu. Există însă o derogare pentru sistemele de urgenţă şi cele de alarmă, inclusiv pentru sistemele de iluminat în caz de urgenţă, echipamentul medical şi uneltele electrice fără fir.

Propunerea de revizuire adoptată joi de PE limitează până la 31 decembrie 2015 derogarea pentru uneltele electrice fără fir.

Cei mai afectaţi vor fi producătorii din estul şi centrul Europei.

În unelte electrice fără fir sunt folosite trei tipuri de baterii reîncărcabile sunt folosite în uneltele electrice fără fir: nickel-cadmiu (NiCd), nickel-metal hibrid (NiMH) şi litiu-ion (Li-Ion).

Conform EPTA, în 2011, 40% din toate uneltele electrice au fost unelte electrice fără fir. Dintre aceste 40%, 70% au fost Li-Ion şi 27% NiCd (doar 3% fiind NiMH).

Cotele sunt diferite în statele din Europa de Est, unde se estimează că va dura mai mult timp până când piaţa de cadmiu va dispărea complet. Un motiv este costul mai ridicat al bateriilor Li-Ion, în condiţiile în care zona estică a UE puterea de cumpărare a populaţiei este sub puterea de cumpărare din ţările din vestul Europei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online