Aproape 145.000 de contribuabili, firme mici şi instituţii din România, au datorii la buget de 77 de miliarde de lei. Din acest total, însă, 62 de miliarde de lei nu mai pot fi recuperate! ANAF a publicat lista datornicilor cu restanţe mai mari de peste 10.000de lei. Surprinzător, pe listă apar firme mari din România, inclusiv companii de stat.

De anul acesta, ANAF a inclus pe această listă companiile mari şi mijlocii aflate în insolvenţă. Aşa se explică faptul că pe primele locuri apare Compania Naţională a Huilei, cu o datorie de peste 5 miliarde de lei la bugetul de stat, la cel al asigurărilor sociale, la cel pentru şomaj şi la Fondul Naţional Unic de Asigurări sociale.

O altă mare companie cu restanţe este Italia Tabacco Production, care a acumulat o datorie de peste 1,4 miliarde de lei. În aceeaşi situaţie se află şi Agroponte SRL.

Pe locuri fruntaşe se află şi Căile Ferate Române, Carom SA şi Benz Oil.

În rândul datornicilor sunt şi societăţi care activează în domeniul mass-media: Editura Intact, Realitatea Media şi Mediafax Group. Toate au datorii de zeci de milioane de lei.

Potrivit ANAF, cei aproape 145 mii de contribuabili cu restanţe mai mari de 10 mii de lei au datorii adunate de peste 77 de miliarde de lei. De la 81% din această suma statul îşi poate lua adio. Este practic nerecuperabilă.

Emilian Duca, specialist fiscal: „Înseamnă 15 miliarde de euro. O sumă care arată dimensiunea jafului. Sunt bani care trebuiau să fie la bugetul statului şi nu au ajuns acolo”.

ANAF urmează să publice şi lista datornicilor persoane fizice cu restanţe de peste 1.500 de lei.

DESCĂRCAŢI LISTA COMPLETĂ DE AICI!