Producătorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis a investit cinci milioane de euro în proiectul viti-vinicol din Podgoria Dealu Mare, atacând principalii competitori pe piaţa vinurilor din România, care au afaceri de zeci de milioane de euro.

"Prin finalizarea acestei investiţii, anul 2013 va rămâne un reper important în istoria companiei. Astfel, în următorii ani, vom putea oferi iubitorilor de vin de pretutindeni vinuri premium produse în România. Ne-am propus să contribuim în acest fel la consolidarea pe plan internaţional a imaginii vinurilor româneşti", a declarat Giancorrado Ulrich, preşedintele Vitis Metamorfosis.

Compania românească Vitivinicola I.R., aflată în portofoliul Marchesi Antinori, unul dintre cei mai apreciaţi producători de vinuri din lume, îşi va consolida, în acest an, poziţia în acţionariatul Vitis Metamorfosis.

Compania va prelua până la sfârşitul anului participaţia deţinută de Halewood România. În urma finalizării procesului de preluare, din acţionariatul Vitis Metamorfosis vor face parte compania Vitivinicola I.R. (77% din acţiuni) şi familia Rista (23% din acţiuni).

Investiţia a presupus achiziţia a 100 de hectare de teren, dintre care 67,5 hectare plantate cu viţă-de-vie, în centrele viticole Urlaţi, Fintesti şi Năeni, din Podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafeţe de 52,5 hectare, precum şi achiziţia, renovarea şi retehnologizarea cramei de la Vadu Săpat.

Procesul de investiţie a fost început în anul 2008 şi va fi finalizată până la sfârşitul anului în curs. Fondurile alocate proiectului reprezintă atât contribuţia acţionarilor, cât şi finanţare europeană atrasă.

Pentru următorii doi ani, compania are în plan plantarea întregii suprafeţe de teren aflată în proprietatea companiei şi amenajarea cramei, în vederea desfăşurării unor activităţi turistice specifice industriei. De asemenea, Vitis Metamorfosis se va concentra şi pe activitatea de export.

Vitis Metamorfosis are, în prezent, un portofoliu de opt vinuri - Cantus Primus Cabernet Sauvignon, produsul etalon al cramei, şi gamele Vitis Metamorfosis şi Fluturi & Farfalle. După recolta acestui an, portofoliul va fi îmbogăţit cu noi produse, datorită soiurilor de struguri ce au intrat pe rod şi prin producerea unor vinuri Bio.

Vitis Metamorfosis a fost înfiinţată în 2008 şi are o suprafaţă de 100 de hectare de teren în Podgoria Dealu Mare. Cantus Primus Cabernet Sauvignon, primul vin al companiei, a fost lansat pe piaţa în 2009.