Pentru unele cadre didactice, meditaţii se dovedesc a fi o sursă foarte bună de venit.

Venitul anual din meditaţii a ajuns la 80.000 de lei, reiese din declaraţiile făcute de contribuabili în 2015, anunţă reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dolj.

 În judeţul Dolj, numărul celor care declară veniturile din meditaţii a crescut în ultimii trei ani. Astfel că, dacă în 2013 erau 78 de cadre didactice, anul trecut au depus declaraţie pentru veniturile realizate din astfel de activităţi 99 de contribuabili, venitul brut anual al acestor persoane fiind de 793.350 de lei. Cel mai mare venit brut din serviciile executate a fost de 80.000 de lei pe an, rezultând că meditatorul a înregistrat lunar un venit de 6.666 de lei.

Cel mai mic venit a fost de 20 de lei pe an, declarat de un singur meditator. Din datele Fiscului, cei care au realizat venituri din meditaţii sunt cadre didactice din mediul urban, mare parte fiind din învăţământul preuniversitar.

Preţurile şedinţelor de meditaţii variază în funcţie de disciplină şi de cadrul didactic care oferă astfel de servicii.

„Preţul este 30 de lei pentru o şedinţă de două ore, indiferent de clasa în care este elevul. Personal, eu fac meditaţii cu grupe de doi elevi, rar de trei elevi. Dacă la şcoală lucrăm cu 25 – 30 de elevi, la meditaţii nu se poate lucra cu mulţi copii pentru că, de obicei, au niveluri diferite de pregătire“, a precizat un cadru didactic de limba română.

Tot 30 de lei poate costa şi o şedinţă pentru cei care optează să se mediteze la biologie, pentru admiterea la facultate, scrie gds.ro.

„Nu fac din aceste meditaţii o afacere. Doresc doar să învăţ viitorii colegi abc-ul medicinei“, a precizat meditatorul.