Un lanţ de supermarket-uri cu peste 5.000 de angajaţi în România, iar anul trecut cu un profit de 6 milioane de euro, ar putea fi scos la vânzare aproape sigur din 2017.

Potrivit emisiunii Business Club, de la Digi24, este vorba despre lanţul Profi, preluat de fondul de investiţii Enterprise Investors.

„Astăzi ne convine, e foarte bine că s-au scăzut aceste taxe, că există bani de consum, dar vrem sa ştim… În 2017, de exemplu, Profi îşi propune să se vândă. Ce le arătăm investitorilor pe care vrem să îi chemăm să investească în Profi? Va fi o problemă mare dacă perspectiva va fi una tristă, de asta ne preocupă această politică fiscală”, a declarat Cristian Nacu, reprezentant al Enterprise Investors, pentru Digi24.

În schimb, acţiunea de extinerea a reţelei continuă. Luna trecută, Profi a deschis 8 noi magazine şi a ajuns 363 de supermarket-uri în 173 de oraşe. Cei care ar putea prelua reţeaua ar putea fi chiar competitori din România, însă deocamdată fondul polonez de investiţii nu a anunţat că ar fi avut vreo discuţie în acest sens.

Potrivit unei analize PMR Consulting, lanţurile de magazine cu cele mai multe şanse de a fi preluat de alţi competitori de pe piaţă ar putea fi Billa şi Cora.

Despre Billa se vorbeşte chiar că ar fi în negocieri cu Carrefour pentru vânzarea reţelei din România. Cora are 11 hipermarket-uri, însă în ultima perioadă nu s-a mai extins.