Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a plătit, vineri, 25 septembrie, cele 94 de premii aferente extragerii ocazionale a Loteriei bonurilor fiscale, organizate în data de 28 iunie 2015, la care au participat bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic 29 martie – 31 mai 2015, se arată într-un comunicat al MFP remis, marţi.

Suma netă totală plătită de minister pentru fiecare câştigător se ridică la 8.496 lei. ‘Această valoare a rezultat în urma reţinerii impozitului prevăzut de reglementările în vigoare (în valoare de 1.504 lei)’, se menţionează în comunicat.

‘Valoarea brută a unui premiu este de 10.000 de lei, ca urmare a împărţirii fondului de premiere de un milion de lei la numărul maxim de 100 de câştigători. Cele 100 de bonuri câştigătoare au fost stabilite în cadrul celei de a doua etape de selecţie — extragerea organizată în data de 6 august 2015, conform prevederilor OUG 10/2015, cu modificările şi completările ulterioare. Lista cu cele 100 de bonuri câştigătoare este publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice’, se arată în comunicat.

Însă, în urma acţiunilor de verificare a autenticităţii bonurilor fiscale câştigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, au fost invalidate 6 bonuri fiscale, în condiţiile în care au fost constatate împrejurări privind săvârşirea unor fapte de natură penală pentru care au fost sesizate organele penale competente. Din aceste motive, plata celor 6 premii a fost suspendată, în conformitate cu prevederile legale.