O companie de componente auto din oraşul Codlea, judeţul Braşov, şi-a trimis mai mulţi reprezentanţi în stradă pentru a face cunoscută oferta de muncă şi pentru a împărţi CV-uri tipizate.

Potrivit Digi24, prin această campanie, firma speră să găsească o sută de angajaţi până la sfârşitul lunii, pentru a onora o comandă neprevăzută venită de la un producător de maşini de lux.

În primăvară, firma a mai angajat 300 de persoane. Viitorii angajaţi ar urma să lucreze la asamblarea unor ornamente de piele sau componente interioare şi vor primi pentru început un salariu de 1.300 de lei, plus bonuri de masă.

În urmă cu o săptămână, o altă companie a anunţat că-şi deschide un nou punct de lucru în Turnu Severin, după ce a observat că foarte multe dintre CV-urile pe care le primea la centrul din Timişoara erau din Mehedinţi.

Reprezentantul Cottontex în România, producător important din domeniul ciclismului, spune că îi era foarte greu să găsească forţă de muncă în Timişoara, pentru un nouă fabrică. „În producţie este foarte greu să mai găseşti. Cei tineri fac şcoli superioare, chiar dacă nu au ce sa facă cu diploma”, a declarat Erol Baeram, reprezentantul Cottontex în România. Pentru început, în fabrica din Turnu Severin vor lucra 40 de angajaţi, iar în doi ani numărul lor va ajunge la 500.