Prevederi din Codul Fiscal respins de Klaus Iohannis şi trimis spre reexaminare Parlamentului vor fi puse oricum în aplicare, prin ordonanţă de urgenţă sau prin asumarea răspunderii, susţin premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

„Eu cred că Parlamentul şi noi, Guvernul, o să începem să aplicăm, fie prin ordonanţe de urgenţă, fie printr-o angajare a răspunderii, aceste măsuri, dar să ştiţi că imaginea proastă rămâne. Oamenii de afaceri vor spune: „Nu, iată, iar e război politic, mai bine ne ţinem banii şi vedem! Nu îi băgăm în România, pentru nu e o ţară de oameni serioşi"”, a spus premierul.

„Guvernul are, pe legea de abilitare, emiterea de ordonanţe simple în domeniul fiscal-bugetar. Putem aplica o serie de măsuri, putem devansa o serie de măsuri din Codul Fiscal, aşa cum am făcut şi zilele trecute cu o serie de măsuri foarte bune pentru economie. Pe de o parte, este Guvernul care poate acţiona în acest fel, pe de altă parte - este Parlamentul, care, printr-o sesiune extraordinară în luna august, poate să resupună la vot acest Cod Fiscal. Sesiunea Codului Fiscal în Parlament se va rezuma la ce? Să scoţi ceva din Codul Fiscal, eventual”, a spus şi ministrul de Finanţe.