Ministerul Finanţelor Publice a reluat discuţiile cu mediul de afaceri privind impozitul forfetar şi intenţionează să îl introducă în Codul fiscal pentru a intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, anunţat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

"A fost şi o discuţie despre impozitul forfetar, foarte mult solicitat de cei din piaţă. A fost un proiect de act normativ anul trecut, a trecut de Senat, dar a fost respins în Camera Deputaţilor. A rămas ca până săptămâna viitoare dânşii să se uite din nou pe acest act normativ şi odată ce avem cu toţii un punct de vedere comun să încercăm în Camera Deputaţilor, acolo unde este Codul Fiscal în dezbatere, să adăugăm acest amendament, astfel încât de la 1 ianuarie să îl putem aplica dacă acest lucru se doreşte şi într-adevăr este benefic pentru economie", a explicat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

În opinia sa, introducerea unui astfel de impozit va fi benefică pentru toţi actorii implicaţi. "Dacă se va realiza, şi eu sper foarte mult să îl realizăm, va fi un pas foarte mare înainte din foarte multe puncte de vedere, şi pentru noi ca stat, pentru că ştim foarte bine ce încasăm, şi pentru dânşii va fi mai simplu, ANAF va avea mai puţin de verificat, deci ne concentrăm eforturile către acea zonă de mare evaziune fiscală pe care cu toţii dorim să o combatem", a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţi ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piaţă al livrărilor la domiciliu, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria furnizorilor de servicii de taximetrie cu care a discutat pe marginea prevederilor referitoare la impozitarea bacşişului.