O aeronavă de pasageri cu 96 de locuri VIP, abandonată de o companie privată din India la societatea Aerostar Bacău, unde fusese dusă la reparat, a fost vândută prin licitaţie de Finanţele Publice din Bacău, cu suma de 411.000 de dolari, unei firme din Insulele Virgine Britanice.
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bacău a reuşit să vândă la licitaţie publică, prin intermediul Bursei Române de Mărfuri, un avion de pasageri cu 96 de locuri VIP, la preţul de 411.000 de dolari, cu 11.000 de dolari mai mult faţă de preţul de pornire, informează Mediafax.

Avionul, fabricat în anul 1996 şi cu 18.799 ore de zbor, a fost vândut după mai multe licitaţii eşuate, organizate în ultimul an şi jumătate şi la care nu s-a înscris nimeni.
   
"La această ultimă licitaţie, a existat un singur ofertant, o companie aeriană înregistrată în Insulele Virgine Britanice. Nu ştim ce intenţii are firma care şi-a adjudecat avionul. Poate să-l repare şi să-l utilizeze din nou sau să-l vândă pe bucăţi. Compania câştigătoare dispune de bun cum consideră", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al AJFP Bacău, Adrian Anghel.
   
Aeronava de pasageri scoasă la licitaţie a fost preluată de AJFP Bacău în august 2013 de la Compania MDLR Airlines din India. În fapt, compania indiană a abandonat avionul la societatea Aerostar Bacău, unde îl dusese pentru reparaţii.   
Aceasta este cea de-a doua aeronavă scoasă la licitaţie de Finanţele Publice Bacău, după ce, în 2012, instituţia a vândut un alt avion de pasageri unei firme din Prahova, cu suma de 360.000 de lei.