La patru ani şi jumătate după ce şi-a cerut insolvenţa, Leonardo a intrat în faliment. Magazinele care mai merg cât de cât, circa 20 la număr au fost mutate la o altă companie, înfiinţată la mijlocul lui 2014.

Noua firma e controlată de o entitate înregistrată în Hong Kong, care are 95% din acţiuni. Restul de 5% le are lanţul intrat acum în faliment.

Băgarea companiei în faliment şi mutarea activelor bune pe altă firmă pune sub semnul întrebării datoriile pe care le-a adunat Leonardo. Are o lungă listă de creditori printre care BRD, Unicredit, Bancpost, RBS şi o puzderie de firme printre care şi unele care au fost nevoite să-şi închidă afacerea cu totul fiindcă nu şi-au mai primit banii, arată jurnaliştii de la Bihoreanul.

În 2010, când Leonardo a intrat în insolvenţă, i-au fost şterse 80% din datorii prin planul de reorganizare. Din ce şi-a asumat să achite nu a reuşit să plătească nici jumătate, aşa că Unicredit, RBS şi câteva mall-uri şi producători de pantofi de la care se împrumutase i-au cerut falimentul.

Zilele bune ale celor de la Leonardo s-au sfârşit în criză, dar „o mână de ajutor” le-au dat-o şi cei de la Deichmann, care le-au mâncat rapid cota de piaţă.

În 2008, Leonardo avea 200 de magazine în toată ţara, cu 3.000 de angajaţi şi afaceri de 500 de milioane de lei. Anul trecut nu mai avea decât o treime din angajaţi, iar cifra de afaceri era mult sub jumătatea celei din 2008.