Cătălin Beciu, secretar de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, consideră că, odată cu adoptarea noului Cod Fiscal, "România va deveni cea mai interesantă ţară pentru business din Europa". Afirmaţia politicianului a fost făcută într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

"Cred că până acum statul român a fost generator de capcane pe care, cinstit, îl suspectez că le-a întins voit de-a lungul timpului, ori toată această poveste se va încheia odată cu adoptarea acestui Cod Fiscal. Veţi vedea un volum mare de investiţii străine pe care nimeni nu l-ar mai fi aşteptat.", a mai afirmat Beciu.

"Codul acesta Fiscal este foarte bine sincronizat cu realităţile care ne înconjoară în plan european.  Singura care rămâne foarte stabilă şi interesantă în această parte a Europei este România.  Este o ţară foarte stabilă. Dacă la asta adăugăm şi acest Cod Fiscal, eu cred că România va fi cea mai interesantă ţară pentru business din Europa", a spus secretarul de stat.

Cătălin Beciu este de părere că  nou Cod Fiscal este "probabil cel mai liberal" astfel de Cod pe care România l-a avut  "vreodată" şi a mai afirmat că în astfel de condiţii fiscale se gândeşte serios dacă nu este mai bine să renunţe la politică pentru a se întoarce la afaceri.