Producătorul de energie Hidroeletrica, aflat în insolvenţă, va organiza în luna februarie o licitaţie pentru vânzarea a 33 microhidrocentrale din cele 128 de unităţi pe care le mai are, la un preţ de pornire de 84,7 milioane lei (18,8 milioane euro), potrivit administratorului judiciar al companiei.

Microhidrocentralele sunt capacităţi de producţie din surse regenerabile care au la o putere instalată de până la 10 MW şi sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Cele 33 de unităţi care vor fi scoase la vânzare în luna februarie au o putere instalată cumulată de 26 MW şi sunt amplasate în judeţele Suceava, Bacău, Neamţ, Hunedoara, Maramureş, Braşov, Arad, Sibiu, Argeş, Buzău, Vâlcea şi Timiş.

Cea mai recentă vânzare de microhidrocentrale s-a derulat în septembrie 2014, când Hidroelectrica a vândut câteva unităţi, a spus Borza.

Hidroelectrica mai deţine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalată de până la 4 MW fiecare, dintre care 23 vor fi păstrate în portofoliul companiei de stat.

Hidroelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Energiei. Compania este în însolvenţă din luna februarie a anului 2014, pentru a doua oară în mai puţin un an, prima procedură fiind deschisă în perioada iunie 2012 - iunie 2013.