În România, un profesor câştigă, în medie, 350 de euro pe lună. Preşedinţii dfe bănci ajung la aproape 30.000 de euro, în timp ce parlamentarii iau cam 1.100 de euro pe lună la care se adaugă, desigur, sume forfetare, bani pentru chirie, dar şi pentru transport.

Guvernatorul Băncii Naţionale are o leafă de 10.000 de euro pe lună, de mai bine de şase ori mai mult decât preşedintele, dar de două-trei ori mai puţin decât directorii băncilor pe care le supraveghează.

De exemplu, Radu Graţian Gheţea, în calitate de preşedinte al CEC Bank, a câştigat lunar aproape 30.000 de euro, de aproape trei ori mai mult decât guvernatorului Băncii Naţionale.

De şase ori mai puţin decât Mugur Isărescu câştigă preşedintele ţării. Klaus Iohannis va încasa din funcţia de şef al statului în jur de 1.500 de euro pe lună. În calitate de primar al Sibiului încasa 830 de euro lunar.

Parlamentarii au indemnizaţii ceva mai mici, de 4.909 lei pe lună, echivalentul a 1.115 euro, însă veniturile pot fi completate cu sume forfetare, bani pentru chirie, dar şi pentru transport.

De două ori mai bine câştigă patriarhul Daniel, aproape 3.150 de euro. Aproape două treimi din această sumă sunt bani de la stat.

Digi 24