Autoritatea de Supraveghere Financiară (fostul CSA) a interzis societăţii Euroins Asigurare Reasigurare SA să mai emită poliţe de asigurare RCA şi l-a amendat cu 50.000 de lei pe directorul societăţii Mihnea Tobescu. De asemenea şi şefului departamentului de daune al societăţii respective, i-a fost retrasă aprobarea.

Interdicţia emiterii de poliţe RCA are caracter temporar şi va fi în vigoare până la implementarea de către compania bulgărească a unor măsuri de revizuire a procedurilor şi normelor de constatare şi lichidare a daunelor, de plată a despăgubirilor şi respectarea termenlor de plată, de notificare a asiguraţilor.

În ASF permite societăţii să îşi îndeplinească obligaţiile de soluţionare a dosarelor de daună. Decizia dură a ASF a fost luată ca urmare a unui control la sediul Euroins, când autorităţile au constatat că au fost diminuate în mod nejustificat cuantumurile despăgubirilor achitate faţă de valoarea reală a pagubelor. Modul de constatare al daunelor este defectuos. Plata unor despăgubiri s-a efectuat cu mare întârziere. Şi foarte mulţi cetăţeni prejudiciaţi nu au mai fost informaţi că li s-au respins dosarele de daună şi ca atare nu au putut contesta în termen legal.