Un număr de 680 de angajaţi ai uzinei Ford din Craiova vor fi disponibilizaţi.

Ford România a anunţat că din cauza scăderii cererii pe piaţa auto din Europa, implementează un program de încetare voluntară a contractului individual de muncă.

Salariaţii se pot înscrie în acest program până la 18 decembrie, iar în cazul în care, prin înscrierile voluntare a angajaţilor, nu va fi atinsă ţinta de reducere de personal, se va trece la un program de concedieri pe motive economice.

Liderul sindicatului Ford, Ovidiu Cioroianu, a declarat că desfiinţarea a 680 de locuri de muncă la fabrica Ford din Craiova este cea mai mare reducere de personal din istoria fabricii.

Ford România menţionează că prin această măsură se urmăreşte folosirea optimă a forţei de muncă rămase la Craiova şi îndeplinirea condiţiilor actuale de producţie, în timp ce conducerea societăţii continuă să caute oportunităţi pentru a produce la Craiova al doilea tip de autovehicul, după modelul care se produce în acest moment, B-Max.

"În timp ce B-Max continuă să fie unul dintre cele mai bine vândute modele ale segmentului B-MAV, piaţa auto din Europa rămâne la un nivel scăzut. Drept urmare, uzina de la Craiova a fost nevoită anul acesta să-şi întrerupă producţia pentru un număr semnificativ de zile, atât la secţia de asamblare vehicule, cât şi la cea de producţie motoare. Pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova şi pentru a avea control asupra costurilor operaţionale, este necesară luarea de măsuri suplimentare pentru a ajusta volumele de producţie la cererea actuală a pieţei. Acest lucru necesită şi o reducere a forţei de muncă", precizează reprezentanţii Ford România, prin intermediul unui comunicat de presă.