Directorul general al Apple, Tim Cook, şi cel al Alibaba, Jack Ma, nu exclud colaborarea în proiecte care să transforme telefoanele în instrumente de plată, scrie Mediafax.

Informaţiile despre parteneriat au apărut în urma unei vizite făcute de Cook în China săptămâna trecută, în care a discutat planurile de a creşte de peste două ori numărul magazinelor Apple în China, în următorii doi ani, la 40 de unităţi.

Acţiunile Alibaba, cel mai mare site de comerţ electronic din China, au urcat marţi cu până la 2,8%, la 100,5 dolari pe unitate, depăşind nivelul de 100 de dolari pentru prima oară de la oferta publică iniţială efectuată de companie pe 18 septembrie.

„Mare parte din această creştere are legătură cu comentariul lui Ma. Vor să se implice mai mult pe piaţa americană, parteneriatul cu Apple ar fi un pas pozitiv spre acest obiectiv“, a declarat Neil Doshi, analist la CRT Capital Group.

Circa 220.000 de comercianţi din Statele Unite dispun de tehnologia necesară pentru citirea semnalelor emise de telefoanele clienţilor serviciului Apple Pay.

Peste 1 milion de carduri au fost activate în cadrul sistemului Apple Pay în timpul primelor 72 de ore de la lansarea acestuia, potrivit Apple. Companiile de carduri de credit au informat Apple că este deja lider în sistemul de plăţi contact-less cu telefonul mobil, la punctele de vânzare.

Versiunea de plăţi a companiei Alibaba, Alipay Wallet, efectuează zilnic 45 de milioane de tranzacţii, având 190 de milioane de utilizatori activi, a declarat în această lună directorul general al diviziei mobile, Liu Lejun.

Alipay Wallet permite plata facturilor în spitale şi închirierea de maşini în Beijing şi Hangzhou. Totodată, există un sistem de plăţi în magazine, prin intermediul Alipay.