Coca-Cola HBC România primeşte Medalia de Aur European Water Stewardship pentru fabrica sa de îmbuteliere a apei minerale din Poiana Negri. Este pentru prima dată când o fabrică de îmbuteliere a apei minerale din lume primeşte această recunoaştere, pentru gestionarea eficientă a resurselor naturale, a energiei, dar şi a deşeurilor de ambalaje.

Medalia de aur European Water Stewardship atestă procedurile riguroase ale Coca-Cola HBC România respectate în procesul de producţie şi confirmă implicarea companiei în protejarea mediului înconjurător.

Standardul European Water Stewardship a fost dezvoltat de European Water Partnership – o organizaţie non-guvernamentală independentă - fiind un sistem integrat de evaluare a practicilor de management al apei şi un instrument menit să sprijine sectorul industrial şi pe cel agricol să îndeplinească cerinţele Directivei Cadru a Uniunii Europene privind Apa.

Procesul de auditare European Water Stewardship derulat la fabrica din Poiana Negri a Coca-Cola HBC a fost efectuat de Lloyd's Register Quality Assurance Ltd, organism independent de certificare.

Coca-Cola HBC este una dintre primele companii din România care au investit în protecţia mediului, a resurselor de apă şi în dezvoltarea comunităţilor locale. Cele mai recente iniţiative în acest sens sunt folosirea “tehnologiei cu aer ionizat” pentru clătirea PET-urilor sau construirea centralei de co-generare în fabrica de îmbuteliere Ploieşti, care reduce cu 50% emisiile de CO2.