Procurorii au pus sechestru asigurator pe cantităţi şi stocuri de materie primă deţinute de Petrotel Lukoil Ploieşti, în spaţiile de depozitare tank-uri, conducte de transfer şi rezervoare ce aparţin Oil Terminal pentru recuperarea unei sume de aproximativ 1,04 miliarde lei, arată un raport transmis luni Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit documentului, Parchetul a trimis către Oil Terminal ordonanţa prin care a instituit măsura sechestrului asigurator asupra cantităţilor şi stocurilor de ţiţei şi alte produse energetice (păcură, benzine şi motorine) ale Petrotel Lukoil, până la concurenţa sumei de aproape 1.039.019.829 lei.

Ponderea tranzacţiilor Lukoil este de 34,2% din cifra de afaceri preliminată a Oil Terminal.

Procurorii şi poliţiştii au descins joi la Rafinăria Lukoil Ploieşti, dar şi la alte patru firme care au legătură cu Lukoil România, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care prejudiciul estimat până în prezent este unul uriaş, de peste 230 de milioane de euro.

Descinderile au avut loc la sediul din Ploieşti al Rafinăriei Petrotel Lukoil, din cartierul Teleajen, dar şi la SC Lukoil Energy&Gas România SRL, SC Lukoil Lubricants East Europe, SC Agenţia Lukom-A-România şi SC TP Log Services SRL, situate tot în Ploieşti, în incinta rafinăriei.

SURSA:Adevarul.ro