Vega Offshore SRL, o companie ce face parte din Upetrom Group, va da în judecată postul de televiziune Antena 3, acuzând că, prin prezentarea unor informaţii denigratoare, Antena 3 a adus grave prejudicii financiare şi de imagine atât companiei, cât şi omului de afaceri care o deţine, Gabriel Comănescu.

„În urma materialelor de presă difuzate în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea, pe postul de televiziune Antena 3, în data de 11 septembrie, reluate în jurnalele de ştiri din data de 12 septembrie, compania Vega Offshore atrage atenţia asupra faptului că informaţiile prezentate sunt neadevărate şi denigratoare, cu impact asupra afacerilor şi credibilităţii întregului grup”, informează Vega Offshore, într-un comunicat de presă citat de hotnews.

„Producătorii Antena 3 au ales să dezinformeze în mod vădit publicul de bună credinţă, fără a solicita punctul de vedere al companiei la care se face referire, aşa cum este deontologic”, informează comunicatul companiei.

În consecinţă, Vega Offshore informează că va notifica Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei şi Clubul Român de Presă. Totodată, compania va acţiona în justiţie postul de televiziune Antena 3 pentru afirmaţiile mincinoase care aduc grave prejudicii atât companiilor din cadrul grupului Upetrom, cât şi numelui şi imaginii omului de afaceri Gabriel Comănescu.

Upetrom Group, din care face parte şi compania Grup Servicii Petroliere, are afaceri în mai multe ţări din Europa, Asia şi America de Sud, iar peste 90% din afacerile grupului sunt realizate pe pieţele externe. În prezent, în cadrul Upetrom Group lucrează aproximativ 3000 de persoane, marea majoritate de naţionalitate română, mai scrie Vega Offshore.

Gabriel Comănescu este considerat cel mai bogat constănţean. De profesie ingineri electronist, Comănescu a câştigat în 2001 licitaţia pentru uzina 1 Mai Ploieşti, actuală Upetrom – 1 Mai, iar în 2004 a înfiinţat Grup Servicii Petroliere, cu sediul în Portul Constanţa.

În 2005 afaceristul a înfiinţat Upetrom Group iar în 2006 a cumpărat de la Petrom, mai multe platforme petroliere de foraj maritim. Potrivit România Liberă, Comănescu nu ar fi implicat în politică, dar este atent la cine evoluează pe scena politică. În ceea ce riveşte oraşul său de origine, Comănescu este împotriva transferului de acţiuni ale Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Local Constanţa, controlat de Mazăre considerând că portul ”ar trebui să fie 100% la stat.” De altfel, surse politice afirma că afaceristul l-ar fi susţinut financiar, în campania electorală, pe unul dintre contracandidaţii primarului Radu Mazăre.

Antena 3 a acuzat Vega Offshore SRL că ar fi semnat în acest an mai multe contracte cu Aeroportul Mihail Kogălniceanu, susţinând că acest parteneriat presupune amplasarea unui terminal de pasageri care se va ocupa de colectarea taxelor pentru Vega offshore în incinta aeroportului.

Reamintim că Antena 3 mai are probleme juridice, fiind urmărită penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group. Alexandrescu este acuzat că l-ar fi ameninţat pe administratorului RCS & RDS cu difuzarea unor emisiuni compromiţătoare dacă nu semnează un contract bănos cu grupul.

SURSA: