Eurostat, institutul de statistică al UE, anunţă că, în timp ce în ţările UE numărul angajaţilor a crescut cu 0,7% în cel de-al doilea trimestru al lui 2014, în România se înregistrează un fenomen invers: numărul de angajaţi a scăzut.

După ce ne-a dat vestea că suntem ţara cea mai afectată de recesiune, Eurostatul anunţă, conform unor cifre publicate de hotnews, că numărul angajaţilor în România a scăzut în al doilea trimestru din acest an (lunile aprilie - mai - iunie) cu 3,1% faţă de perioada similară a anului trecut, aceasta fiind cea mai mare scădere înregistrată în statele UE.

Din comunicatul Eurostat mai reiese că următoare mare scădere s-a înregistrat în Cipru (-1,4%). Cele mai bune rezultate în materie de angajări au fost înregistrate de Ungaria, care a cunoscut o creştere de 3,1% faţă de anul trecut şi de Marea Britanie, cu 2,7%

Eurostatul furnizează şi date despre evoluţia angajărilor în trimestrul doi faţă de trimestrul unu. Campioanele la angajări în trimestrul doi sunt Estonia ( 1,2%), Portugalia ( 0,9%) şi Spania ( 0,7%). Evoluţia României nu apare în tabelele Eurostat, instituţia explicând că aceste date nu sunt disponibile.

Potrivit Eurostat, în al doilea trimestru din 2014 în UE erau angajate 224,9 milioane de persoane.