Companiile E.ON România au înregistrat pierderi de aproximativ 11 milioane de lei, în primul trimestru al anului, cauzate de furturile de gaze naturale şi energie electrică.

"În primele şase luni, în aria de acoperire a E.ON au fost identificate peste 800 de cazuri de potenţial consum fraudulos de gaze naturale, respectiv 1.400 de cazuri de potenţial consum fraudulos de energie electrică. Valoarea totală a prejudiciilor aduse companiilor E.ON de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice este estimată la circa 10,7 milioane de lei, reprezentând contravaloarea a peste 21 milioane kWh. Tendinţa este de creştere, în condiţiile în care la nivelul întregului an 2013 au fost înregistrate circa 3.700 de cazuri de potenţial consum fraudulos", au anunţat reprezentanţii companiei, prin intermediul unui comunicat de presă.

Totodată, aceştia au avertizat că, prin modificarea şi/sau sustragerea de componente din instalaţiile de gaze naturale/energie electrică, se expun pericolelor de incendii, explozii şi electrocutare atât persoanele care comit asemenea fapte, cât şi cele care se află în vecinătatea acestor instalaţii.