Cursele Tarom către şi dinspre Moscova de duminică şi luni vor circula, însă vor evita spaţiul aerian ucrainean, după ce un avion malaysian de pasageri, având la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit, joi, în regiunea Doneţk, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă al Tarom, orarelor curselor pe ruta Moscova- Bucureşti şi retur este următorul:

Duminică:

13:15 plecare din Moscova - 17:45 sosire în Bucureşti

18:40 Bucureşti - 21:30 Moscova

Luni:

13:10 Moscova - 17:40 Bucureşti

18:40 Bucureşti - 21:30 Moscova

Potrivit sursei citate, cursa Tarom care zboară vineri spre Moscova a operat după orarul normal, fiind evitat spaţiul aerian ucrainean.

„Compania Tarom anunţă că zborurile din 18 iulie, dinspre şi către Moscova, RO 241/2, vor opera pe o rută deviată pentru ocolirea Ucrainei. Decolarea din Bucureşti este menţinută la ora 13.05, iar aterizarea la Moscova va fi la 17:05, cu 30 minute întârziere faţă de ora planificată (16:35)“, a anunţat Tarom.

Decolarea din Moscova va avea loc la ora 18:50, cu 30 de minute întârziere faţă de ora programată (17:20), iar aterizarea la Bucureşti va fi la ora 19:30.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a recomandat, după prăbuşirea avionului malaysian în Ucraina, ca toate aeronavele operatorilor români să evite spaţiul aerian al ţării vecine, până când vor fi luate, la nivel internaţional, decizii privind utilizarea acestuia.

Pe de altă parte, traficul în spaţiul aerian al României a crescut cu aproximativ 15% după redirecţionarea unor zboruri, în urma accidentului aviatic din estul Ucrainei, a anunţat  ROMATSA.

De asemenea, Franţa a îndemnat toate companiile aeriene să evite spaţiul aerian ucrainean.

Autorităţile ucrainene au închis toate rutele aeriene care tranzitează estul ţării, a anunţat Eurocontrol, citat de AFP.