De joi, 10 iulie, debutanţii în afaceri pot beneficia de finanţare de la stat pentru a-şi pune în practică planurile, indiferent de vârstă.

Este vorba despre creditele nerambursabile de până la 10.000 euro. Până acum, în cadrul programului exista o condiţie de vârstă, care a fost însă eliminată, scrie Digi24.ro.

Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzători se adresa până acum tinerilor cu vârste de până la 35 de ani.

De azi, iniţiatorii de businessuri de orice vârstă pot depune proiecte pentru a primi creditul nerambursabil de până la 10.000 de euro din valoarea totală a cheltuielilor aferente planului de afaceri.

Programul a fost lansat acum trei ani, iar în urma succesului de care s-a bucurat până acum s-a decis prelungirea lui până în anul 2020. Astfel, în fiecare an, cel puţin 550 de debutanţi în afaceri vor putea beneficia de sprijin financiar din partea statului. Proiectul a condus la crearea a peste 10.000 locuri de muncă.

Finanţarea acoperă 50% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care solicitantul face dovada surselor de cofinanţare. Alocaţiile financiare nerambursabile se acordă în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Economiei.

Totodată, statul acordă garanţii prin Fondul Naţional de Garantare al Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii pentru creditele contractate de întreprinzători în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate de Ministerului Economiei, până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro, echivalentul în lei.